Om tot een goede besluitvorming te komen, kunt u onze leveringsvoorwaarden, algemene informatieboekje, de prijslijst, de locatie informatieboekjes en de GGD-rapportages van de verschillende kinderdagverblijf locaties inzien. De GGD rapportages vindt u terug op de landelijke registratiesite.
Kinderopvangtoeslag van de belastingdienst en de gemeente.
De rijksoverheid betaalt mee aan de kosten voor kinderopvang via de kinderopvangtoeslag. De toeslag van de rijksoverheid is inkomensafhankelijk en wordt tot aan een gemiddeld maximum uurtarief en aantal uren vergoed. Bij de toeslag van de overheid hoort ook een werkgedeelte (maximaal 33% van het maximum uurtarief en aantal uren).
Heeft u geen werkgever (bijv. mensen die re-integreren, vrijwilligerswerk doen of participeren) dan kunt u een aanvraag bij uw Gemeente doen om dit gedeelte over te nemen. Verdere informatie kunt u verkrijgen op het centraal kantoor.
Via de site van de belasting kunt u een proefberekening maken zodat u weet wat uw uiteindelijke kosten zullen zijn.
U heeft hier uw gezamenlijke gezins(toetsings)inkomen voor nodig, de uurprijs van de kinderopvang en het totaal aantal uren per maand.
Aanvragen kinderopvangtoeslag
Heeft u vragen over de aanvraag kinderopvangtoeslag of wenst u dit samen met iemand van ons kantoor te doen, neemt u dan contact op met het centrale kantoor.
Het meest belangrijke is dat u en uw toeslagpartners een werkende digid code hebben. Wij zijn aangewezen door de belastingdienst als Hulp en Informatiepunt en kunnen ook rechtstreeks uw vragen voorleggen aan de belastingdienst.
Betaling en voorlopige toeslag
U ontvangt als ouder rond de 26ste van iedere maand een factuur. Bij voorkeur verzenden wij de factuur per email. Het bedrag dat op de factuur vermeld staat, dient u (voor uiterlijk) de 1e van de maand aan ons te betalen. Het is ook mogelijk om het bedrag via automatische incasso door ons van uw rekening te laten afschrijven. Het bedrag wordt dan rond de 24ste geïncasseerd. Dit in verband met storting van de toeslag.
Definitieve toeslag
Na afloop van het toeslagjaar beoordeelt de Belastingdienst of het werkelijke inkomen over dat jaar overeen is gekomen met het geschatte inkomen en of is voldaan aan de overige voorwaarden. U ontvangt dan een definitieve beschikking, waarin het definitieve bedrag aan kinderopvangtoeslag staat waarop u in dat jaar recht had. Door een wijziging in de plaatsing in de loop van het jaar kan dit bedrag namelijk veranderen.
Wijzigingen in het inkomen, gezins- of leefsituatie of de plaatsing van het kind dient u gedurende het jaar zo spoedig mogelijk door te geven aan de Belastingdienst. Het kan zijn dat de belastingdienst een verzoek om nadere informatie doet voordat de definitieve beschikking wordt verstrekt. Bewaar uw contracten, facturen en/of jaaropgave en dergelijke.
Inschrijven
U kunt uw kind ook inschrijven door naar het online inschrijfformulier te gaan.
Kinderopvangorganisaties zijn wettelijk bevoegd en zelfs verplicht om ten behoeve van de belastingdienst ouders te vragen naar het Burgerservicenummer (BSN) van de ouder die de toeslag aanvraagt en de Burgerservicenummers van de kinderen. Daarnaast moeten wij controleren via een identiteitsbewijs (voor uw kindje kan het via het zorgpasje) of de opgegeven Burgerservicenummers van u en uw kinderen zijn. Wij geven maandelijks de gefactureerde uren door aan de belastingdienst. De belastingdienst zal deze gegevens koppelen aan hun gegevens. De wettelijke verplichting is vastgelegd in artikel 389 van de Algemene Wet Inkomensafhankelijke Regelingen (AWIR).
Klachten
De Geschillencommissie heeft in 2023 geen klachten van ouders ontvangen over De Droomplaats.
Vragen
Voor vragen kunt u het beste contact met ons hoofdkantoor opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085-111 9200 (keuze 1) of via de e-mail (info@dedroomplaats.nl). U kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier