Kiekeboe

OVER ONs kinderdagverblijf

Onze vestiging De Droomplaats Kinderopvang Kiekeboe ligt in Overschie, gelegen op het terrein van het verzorgingstehuis van Laurens Stadzicht. Wij zijn gevestigd in 2 portocabines op het terrein van Stadzicht. Eén van de portocabines is begin 2021 geplaatst en zal per 1 mei 2021 in gebruik genomen worden.

Tussen de 2 portocabines in hebben wij een prachtige natuurtuin waar we gedurende de dag activiteiten aanbieden. Daarnaast hebben we ook een geweldig bos, het Kiekebos, waar de peuters dagelijks kunnen ontdekken. Wat binnen kan, kan buiten ook! 

Er wordt gewerkt met kleine groepjes kinderen ingedeeld naar leeftijd en ontwikkeling. Wij werken ook met het programma Uk&Puk zoals beschreven in het pedagogisch werkplan.

De totale groep van 0 tot 4 jaar wordt verdeeld over de 2 portocabines, in 4 verschillende groepen. Er zijn twee groepen van 0-2 jaar, twee groepen van 2-4 jaar. In iedere portocabine zit één 0-2 groep en één 2-4 groep.

0-2 groep 

In onze 0-2 groep worden kinderen opgevangen tot 2 jaar. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er is voor de allerkleinste baby’s een ruime grondbox waar de baby’s rustig en veilig kunnen spelen. Hierin hangt o.a. een hangwiegje, er staat een hoge wipstoel en er is speelmateriaal aanwezig. Buiten de grondbox is de ruimte ingericht voor de grotere kinderen (vanaf ongeveer 1 jaar). Op deze leeftijd zijn kinderen volop bezig met de motorische ontwikkeling. Onze ruimte is hier op aangepast door uitdaging te bieden in de hoeken en het aanbieden van ontwikkelingsgericht spelmateriaal. Er zijn aparte slaapruimtes voor zowel de kleinste baby’s als de grotere kinderen. Deze slaapruimtes grenzen beide aan de groep.

Buiten zijn is het belangrijkste onderdeel van ons dagritme en de baby’s zijn dus ook vaak buiten in de natuurtuin of op de veranda te vinden. Alle activiteiten die wij binnen doen, kunnen we ook buiten doen.

2-4 groep

In iedere portocabine zit ook een 2-4 groep. In de 2-4 groep worden kinderen van 2-4 jaar opgevangen. De 2-4 groep biedt verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In deze ruimten zijn er meer hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek, een bouwhoek, klushoek, leeshoek. Aan de hand van een keuzebord maken de kinderen zelf de keuze waar ze willen spelen. 

Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden. 

De jongste peuters die nog behoefte hebben aan rusten doen dit volgens het dagritme in de slaapruimte op de groep.

Buiten zijn is het belangrijkste onderdeel van ons dagritme en de peuters zijn dus ook vaak buiten in de natuurtuin of in het kiekebos te vinden. Alle activiteiten die wij binnen doen, kunnen we ook buiten doen.

Locatiegegevens

Straat: Overschiese Kleiweg 555
Postcode en plaats: 3045 PR Rotterdam
Telefoonnummer: 085 111 92 03
E-mail: kiekeboe@dedroomplaats.nl
LRK Nummer: 277611878

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 06:30 tot 18:30 uur geopend

Neem een kijkje bij ons binnen

Routebeschrijving

Ratna M
Read More
Mooie en centrale locatie, veel plek om buiten te spelen en in de grote serre/vide. Lieve en professionele leidsters. Er komt af en toe een dansjuf. De leidsters zijn continu goed geweest , @ Cies Sebahat Claudia Conchita Ninita Ilona Djamara en alle andere leidsters, jullie zijn top!
Marieke D
Read More
Fijn KDV met erg lieve en betrokken leidsters. Doen leuke activiteiten met de kinderen en zelfs met de allerkleinsten. Ik laat mijn (baby)dochter hier met een gerust hart achter!
Ronin B
Read More
Mijn zoontje komt graag op heppie. Hij vindt het erg leuk om met de andere kindjes te spelen. De tuin is 1 van zijn favoriete plekken om te spelen.
Shula F
Read More
Het is een fijne veilige plek voor kinderen. Ze hebben veel persoonlijke aandacht en een Flexibele instelling. En ik heb thuis een kind die wou dat het thuis net zo is als op de bso. Dit zegt genoeg!
Pascal B
Read More
Wij hebben heel bewust voor Kiekeboe gekozen. Enerzijds vanwege de onbegrensde flexibiliteit. Anderzijds ook vanwege de ligging aan de rand van de stad met de natuur om de hoek in combinatie met de goed doordachte methodes voor de allerjongsten tot en met de peuters. Daarbij nog zeer vriendelijk personeel. Voor ons echt een schot in de roos!
Previous
Next