Okidoki

OVER Ons kinderdagverblijf

Onze kinderdagverblijf locatie ‘Okidoki’ in Bergschenhoek heeft één babygroep, één dreumesgroep, één peutergroep en buitenschoolse opvang.

In de babygroep worden kinderen opgevangen tot ongeveer 18 maanden. Er kunnen maximaal 13 kinderen per dag worden opgevangen. De kinderen slapen in een aparte slaapruimte op de babygroep. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er is onder andere een box, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen en spelen. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 24 maanden. Zo is er bijvoorbeeld een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

In de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van ongeveer 18 maanden tot ongeveer 35 maanden (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). Deze groep is geschikt voor maximaal 16 kindjes.

Dreumesen zijn volop bezig met motorische ontwikkelingen: de dreumes leeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan, onze ruimte is hierop afgestemd en uitgerust. De speelruimte is ingericht in hoeken waar de kinderen kunnen spelen zonder te worden gestoord in hun spel. Bij het inrichten van de hoeken wordt gedacht aan de verschillende behoeften van de kinderen op de groep. De speelruimte en oppervlakte van de dreumesgroep is leger met een op de leeftijd afgestemde inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De ruime speelhal aansluitend aan de groep wordt gebruikt als extra ruimte om kinderen in kleine groepjes te laten spelen of om bewegelijk spel te doen. Wij spelen elke dag 1 a 2 keer buiten op één van de pleinen aangrenzend aan onze locatie. De kinderen rusten op de groep op een stretchbedje volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur).

In de peutergroep worden kinderen opgevangen van ongeveer 3 tot 4 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing).

Voor de peuters worden verschillende activiteiten aangeboden die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In de ruimte zijn er meerdere hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek, leeshoek en een bouwhoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag krijgen een activiteit aangeboden of spelen vrij. Wij spelen elke dag 1 a 2 keer buiten op één van de pleinen aangrenzend aan onze locatie.

Locatiegegevens

Straat: Stampioendreef 1
Postcode en plaats: 2661 SR Bergschenhoek
Telefoonnummer: 085 – 111 92 02
E-mail: okidoki@dedroomplaats.nl
LRK Nummer: 138873227

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 18.30 uur geopend

Joyce Blommaert
E-mail: joyce@dedroomplaats.nl
Telefoonnummer & WhatsApp: 085 111 92 02

Neem een kijkje bij ons binnen

Routebeschrijving

Ratna M
Read More
Mooie en centrale locatie, veel plek om buiten te spelen en in de grote serre/vide. Lieve en professionele leidsters. Er komt af en toe een dansjuf. De leidsters zijn continu goed geweest , @ Cies Sebahat Claudia Conchita Ninita Ilona Djamara en alle andere leidsters, jullie zijn top!
Marieke D
Read More
Fijn KDV met erg lieve en betrokken leidsters. Doen leuke activiteiten met de kinderen en zelfs met de allerkleinsten. Ik laat mijn (baby)dochter hier met een gerust hart achter!
Ronin B
Read More
Mijn zoontje komt graag op heppie. Hij vindt het erg leuk om met de andere kindjes te spelen. De tuin is 1 van zijn favoriete plekken om te spelen.
Shula F
Read More
Het is een fijne veilige plek voor kinderen. Ze hebben veel persoonlijke aandacht en een Flexibele instelling. En ik heb thuis een kind die wou dat het thuis net zo is als op de bso. Dit zegt genoeg!
Pascal B
Read More
Wij hebben heel bewust voor Kiekeboe gekozen. Enerzijds vanwege de onbegrensde flexibiliteit. Anderzijds ook vanwege de ligging aan de rand van de stad met de natuur om de hoek in combinatie met de goed doordachte methodes voor de allerjongsten tot en met de peuters. Daarbij nog zeer vriendelijk personeel. Voor ons echt een schot in de roos!
Previous
Next