Kinderopvang de Kluppies Rotterdam-IJsselmonde

De Droomplaats Kinderopvang De KluPPies is een locatie aan de Kreileroord (Rotterdam – IJsselmonde vlakbij winkelcentrum de Keizerswaard). Wij zijn gevestigd in het dagcentrum van de Pameijer.

De Pameijer is een dagcentrum voor verstandelijk en lichamelijk beperkte volwassenen. Wij werken samen met de Pameijer; de cliënten zullen voor ons bijvoorbeeld de was doen en de tuin bijhouden.

U hoeft zich geen zorgen te maken. Wij hebben onze eigen ruimte binnen het gebouw en cliënten van de Pameijer komen niet in onze ruimtes.

Daarnaast ondernemen wij soms activiteiten met de cliënten van de Pameijer. Zo knutselen of zingen we regelmatig samen. Soms komt onze speciale dansjuffrouw die met de kinderen en de cliënten ons op een leuke manier in beweging brengt. Dit gebeurt in een grote ruimte van de Pameijer. Uw kind gaat daar dan heen samen met de vaste groepsleidsters. Wanneer we zonder de cliënten dansen, dansen we in onze eigen ruimte.

Binnen het grote gebouw is een gedeelte omgebouwd tot een kinderdagverblijf voor 0-4 jarigen. Het dagverblijf bestaat uit 3 lokalen waar een babygroep, een dreumesgroep en een peutergroep is gemaakt. Naast de opvang voor werkende en studerende ouders, bieden wij ook mogelijkheden voor ouders die naar taalles gaan of op zoek zijn naar een baan.

Babygroep

In de babygroep worden kinderen opgevangen tot 18 maanden (de overgang naar de dreumesgroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). De kinderen slapen in een aangrenzende aparte slaapruimte die ingedeeld is in twee gedeelten. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er zijn onder andere boxen, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 18 maanden. Zo is er bijvoorbeeld een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

Dreumesgroep

In de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van 1 1⁄2 tot ongeveer 2 1⁄2 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). Dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen: de dreumesleeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan. U kunt zien dat onze ruimtes hierop afgestemd en uitgerust zijn. De speelruimtes van de dreumesgroepen hebben een legere oppervlakte met een op de leeftijd afgestemd inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De hal aansluitend aan de groep wordt gebruikt als extra ruimte om kinderen in kleine groepjes te laten spelen. De kinderen rusten op de groep op een stretchbedje volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur).

Peutergroep

De peutergroep grenst direct tegen de dreumesgroep. In de peutergroep worden de kindjes opgevangen van ongeveer 2 1⁄2 tot 4 jaar. De peutergroep biedt verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In deze ruimten zijn er meer hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek en een bouw hoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. Er wordt bijvoorbeeld niet met hoge tafels en banken gewerkt, maar met een soort podium, zodat de leidsters hoog zitten en de kinderen op een eigen stoeltje aan tafel kunnen. Zij leren dan bijvoorbeeld netjes te gaan zitten en het stoeltje aan te schuiven, ook kunnen zij zelfstandig van en aan tafel gaan. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag ondernemen een activiteit.

Iedere groep beschikt over een eigen kleine afgesloten buitenruimte die direct grenst aan de groep. De eigen kleine buitenruimten grenzen weer direct aan de grote tuin. In deze tuin spelen de kinderen elke dag buiten. In de toekomst wordt deze tuin omgetoverd tot een spannende natuur-ontdektuin.

Openingstijden

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 06.30 tot 19.00 uur geopend

Rondleiding aanvragen

Meer informatie & Inschrijven

Locatiegegevens

Kreileroord 222
3079 NB Rotterdam IJsselmonde
Tel.: 085 – 111 92 06
E-mail: dekluppies@dedroomplaats.nl
LRK nummer Kinderopvang: 571495849
LRK nummer BSO: 270786466

Locatiemanager Kluppies

Gwen Giesen
E-mail: gwen@dedroomplaats.nl

direct inschrijven bij De Droomplaats Kinderopvang Kluppies Rotterdam-IJsselmonde

Onze locaties

Kinderdagverblijven in Rotterdam, Bergschenhoek en Utrecht

Klik op één van onze locaties voor meer informatie:

Rotterdam Centrum
De Droomplaats WTC
085- 111 92 05
Rodezand 27, 3011 AM Rotterdam – Centrum

Rotterdam Overschie
De Droomplaats Kiekeboe en Kiek
085- 111 92 03
Overschiese Kleiweg 555, 3045 LJ Rotterdam – Overschie

Lansingerland Bergschenhoek
De Droomplaats Okidoki
085- 111 92 02
Stampioendreef 1, 2661 SR Bergschenhoek

Rotterdam IJsselmonde
De Droomplaats de KluPPies en de KluP
085- 111 92 06
Kreileroord 222, 3079 NB Rotterdam – IJsselmonde

Rotterdam Zuid
De Droomplaats Heppie
085- 111 92 07
Hillestraat 21, 3072 JK Rotterdam – Zuid

Rotterdam Noord
De Droomplaats Samen
085- 111 92 04
Louwerslootstraat 135, 3036 PV Rotterdam-Noord

Utrecht Oudwijk
De Droomplaats Teigetje
085 – 111 92 08
Oudwijk 19a, 3581 TG Utrecht – Oost

Rotterdam Pernis
T 085 – 111 9210
Overhandstraat 19 3195 SE Pernis

Centrale Kantoor
Julianalaan 18, 3171CH Poortugaal
T 085 – 111 9200 (Keuze 1)

Facebook

Copyright © De Droomplaats KinderopvangService 2017

Menu

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Klompenmakerstraat 69
3194 DD Hoogvliet – Rotterdam
(T) 085 – 111 92 00
(@) info@dedroomplaats.nl

De Droomplaats KinderopvangService