Een fijne plek met de juiste stimulans voor ontwikkeling en groei voor ieder kind

There is no content to display.

Informatieboekje Samen Rotterdam-Noord

Contactinformatie en een algemene beschrijving  van de  locatie:

Naam: Samen
Adres: Ruivenstraat 39
Woonplaats: 3036 DD Rotterdam
Telefoon: 085-1119204
Email: Samen@dedroomplaats.nl
Contactpersoon: Trees Houdijk
Deze informatie direct downloaden

Over deze vestiging:

Onze vestiging Samen in Rotterdam, het Oude Noorden is een klein sfeervol kinderdagverblijf, gevestigd in de dependance van de Hildegardesschool. In dit oude karakteristieke gebouw  hebben wij 4 lokalen ter beschikking  voor 1 babygroep, 1 dreumesgroep,  1 peutergroep en een bso-groep. Wij vangen  in onze bso kinderen op van de Hildegardesschool. De school ligt op een binnenterrein tussen de woonhuizen in. Het dagverblijf is niet te zien vanaf de straat. Er is een rode poort en zodra u daar door heen loopt is er de school. Wij hebben een eigen ingang op het achterplein. U gaat de achter tuin in en daar is onze voordeur.

Onze vestiging is gunstig gelegen.  De speeltuin, het Oude Noorden is op loopafstand, zo ook de bibliotheek waarmee wij een leuke samenwerking hebben. Naast ons bevindt zich het Klooster waar leuke activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen op gebied van dans, muziek en creativiteit. Deze activiteiten doen wij regelmatig met de kinderen. Natuurlijk zijn de activiteiten afgestemd op de leeftijd van de kinderen en gaan de kinderen samen met de vertrouwde pedagogisch medewerkers.

Producten – opvangsoorten :

Wij bieden: hele- en halve dagopvang, flex, flexibele en roosteropvang. Voorschoolse, naschoolse en vakantieopvang voor schoolgaande kinderen. Dit alles afhankelijk van de bezettingsmogelijkheden.

Wij werken samen met de Hildegardisschool voor wat betreft de buitenschoolse opvang. De school heeft een zogenaamde 0-groep (kinderen gaan naar school vanaf 2,5 jaar).

Groepsindeling van ons gebouw:

Binnen het schoolgebouw is een gedeelte  omgebouwd tot een kinderdagverblijf voor 0-4 jarigen en een bso. Het dagverblijf bestaat uit 4 lokalen waar een babygroep, een dreumesgroep, peutergroep en  een bso-lokaal.  Naast de opvang voor werkende en studerende ouders, bieden wij ook mogelijkheden voor ouders die naar taalles gaan of op zoek zijn naar een baan.

In de babygroep worden kinderen opgevangen tot 18 maanden. De kinderen slapen in een aparte slaapruimte die op de groep plaats vindt. Ieder kind  heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er is onder andere een box, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep  ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen.  Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 18 maanden. Zo is er bijvoorbeeld  een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

Dreumesgroep:

In de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van ongeveer1 ½ tot ongeveer  2 ½ jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing).

Dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen: de dreumesleeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan. U kunt zien dat onze ruimtes hierop afgestemd en uitgerust zijn. De speelruimtes van de dreumesgroepen hebben een legere  oppervlakte met een op de leeftijd afgestemd inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De hal aansluitend aan de groep wordt gebruikt als extra ruimte om kinderen in kleine groepjes te laten spelen.

De kinderen  rusten  op de groep op een stretchbedje  volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur). Voor de hele kleine kinderen is er ook nog een bedje op de groep waarin zij kunnen slapen. Ook spelen de dreumesen soms in een klein groepje op de gang. Zij spelen daar een spel of met water en zand bijvoorbeeld.

Peutergroep:

De peutergroep grenst direct aan de dreumesgroep. In de peutergroep worden de kindjes opgevangen van ongeveer 2 ½  tot 4 jaar. Deze groep  biedt  verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In deze ruimten zijn er meer hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek en een bouw hoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat  volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag ondernemen een activiteit.

De peuters en bso-kinderen hebben naast de groepsruimte ook de gang tot de beschikking om te spelen (daar staat bijvoorbeeld een zand-watertafel) en hebben in de ruimte een speelzoldertje waarop ook een hoekje is gemaakt voor spel tussen een paar kindjes.

De bso-ruimte is ingericht met activiteitenhoekjes voor de verschillende leeftijden.

Alle groepen beschikken over een gezamenlijke buitenruimte. Ons beleid is dat de kinderen iedere dag buiten spelen. Wij stimuleren dit  door een uitdagende, groene speelplaats te creëren waarin kinderen zich vrij voelen en zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Binnen het spelen geven wij de kinderen voldoende ruimte voor de fantasie, de creativiteit en het ontdekken. Aan de andere kant van de school is nog een plein, waar een glijbaan en een klimrek staat dat geschikt is voor onze buitenschoolse opvang kinderen. Hier kunnen we ook skaten, touwtje springen enzovoort.

Openingstijden:

De openingstijden zijn op dit moment van  7:00 tot 18:00 uur. Mocht het blijken dat er behoefte is van ouders aan ruimere openingstijden dan zijn de mogelijkheden altijd bespreekbaar. Laat het ons dan ook weten.

Buggyruimte:

U kunt uw buggy meenemen naar onze locatie. Indien u deze achter wilt laten, kunt u deze in het schuurtje op onze buitenruimte doen. U dient de wagen wel zelf op te klappen zodat er voor iedereen ruimte is. Wij zijn niet verantwoordelijk voor beschadiging en/of diefstal.

Ingang-toegang:

De locatie Samen maakt gebruik van de ingang door de tuin. Zo zijn de leidsters altijd in de buurt van de deur en hoeven ze nooit lang van de groep af.

Stamgroepindeling:

Wij stellen alles in het werk om uw kind bij de vaste leidsters in te delen, zodat uw kindje zich veilig voelt. Het team van pedagogisch medewerkers is een hecht team waarbij onderling goed wordt samengewerkt en op sommige momenten worden groepen samengevoegd. Uw kindje leert dan ook de andere leidsters kennen. Dit betekent dat u en uw kind altijd wel een bekend gezicht zal treffen.

Babygroep:   0 –1½ jaar 9 kindjes maximaal per dag en 2 leidsters per dag (als er 9 kindertjes zijn)
Dreumesgroep: 1½ -± 2½ jaar 11 kindjes maximaal per dag en 2 leidsters per dag
Peutergroep en hal: ±2½ -4 jaar 16 kindjes maximaal per dag en 2 leidsters per dag (als er 16 kindertjes zijn)

In de ochtend starten de baby’s in de babygroep. De dreumesen en de peuters, die hetzelfde dagritme volgen, starten in de dreumesgroep. Wanneer er meer kinderen komen, gaan de peuters naar hun eigen groep. Dit is uiterlijk om 9.30 uur.

Tegen sluiting, wanneer er minder kinderen zijn, voegen de dreumesen en de peuters weer samen in de dreumesgroep. De baby’s proberen wij altijd op de babygroep te houden. Echter kan het zo zijn dat er zo weinig kinderen zijn dat er voor gekozen wordt een baby bij de dreumesgroep onder te brengen. De keuze voor deze groep is gemaakt, omdat deze centraal gelegen is en met enkele ingrepen geschikt is voor de verschillende groepen. De vertrouwde leidster gaat dan natuurlijk mee naar de andere groep.

Vierogenprincipe:

Vanaf 1 juli 2013 is het vierogenprincipe verplicht in de kinderopvang. Het houdt in er altijd een andere volwassene moet kunnen meekijken of meeluisteren. Het vierogenprincipe is bedoeld om de veiligheid in de kinderopvang te vergroten.

Samen is een hele kleine locatie (3 groepen) en de groepen zijn verbonden door de een centrale hal. Er is bijna constant contact tussen de groepen. De toiletten zijn op de gang gelegen, er is dus altijd verkeer op de gang. De localen hebben een raam in de deur zodat ouders en collega’s de groepsruimte in kunnen kijken. De oudercommissieleden hebben een sleutel van de voordeur. Zij kunnen te allen tijde, net als de locatiemanager en directie, onaangekondigd binnenkomen.

Calamiteiten:

Bij calamiteiten kan het zijn dat er het gebouw moeten ontruimen. Wanneer er besloten wordt tot een ontruiming laten dan weten de pedagogisch medewerkers wat zij moeten doen. De pedagogisch medewerkers oefenen, elke dag bij het naar buiten gaan, op een speelse manier de ontruiming. Bij het naar buiten gaan maken zij gebruik van het knopentouw, deze wordt ook gebruikt bij een ontruiming, zodat de kinderen hiermee bekend zijn.

Een paar maal per jaar oefenen we een grote ontruiming samen met de Hildegardesschool.

Bereikbaarheid:

Samen is te bereiken met tram 4 en 8. Ook treinstation Noord is op loopafstand.

 

Met vriendelijke groet,

Trees Houdijk, locatiemanager

 

Rondleiding aanvragen

direct inschrijven voor Kwetternest Rotterdam-Noord De Droomplaats Kinderopvang

Onze locaties

Kinderdagverblijven in Rotterdam, Bergschenhoek en Utrecht

Klik op één van onze locaties voor meer informatie:

Rotterdam Centrum
De Droomplaats WTC
085- 111 92 05
Rodezand 27, 3011 AM Rotterdam – Centrum

 

Rotterdam Overschie
De Droomplaats Kiekeboe en Kiek
085- 111 92 03
Overschiese Kleiweg 555, 3045 LJ Rotterdam – Overschie

 

Lansingerland Bergschenhoek
De Droomplaats Okidoki
085- 111 92 02
Stampioendreef 1, 2661 SR Bergschenhoek

 

Rotterdam IJsselmonde
De Droomplaats de KluPPies en de KluP
085- 111 92 06
Kreileroord 222, 3079 NB Rotterdam – IJsselmonde

 

Rotterdam Zuid
De Droomplaats Heppie
085- 111 92 07
Hillestraat 21, 3072 JK Rotterdam – Zuid

 

Rotterdam Noord
De Droomplaats ’t Kwetternest
085- 111 92 04
Ruivenstraat 39, 3036 DD Rotterdam – Noord

 

Utrecht Oudwijk
De Droomplaats Teigetje
085 – 111 92 08
Oudwijk 19a, 3581 TG Utrecht – Oost

 

Centrale Kantoor
Julianalaan 18, 3171CH Poortugaal
T 085 – 111 9200 (Keuze 1)

Facebook

Copyright © De Droomplaats KinderopvangService 2017

Menu

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Julianalaan 18
3171 CH Poortugaal
(T) 085 – 111 92 00
(@) info@dedroomplaats.nl

De Droomplaats KinderopvangService