Een fijne plek met de juiste stimulans voor ontwikkeling en groei voor ieder kind

There is no content to display.

Informatieboekje Kiekeboe Rotterdam-Overschie

Aanvulling op het algemene informatieboekje van De Droomplaats KinderopvangService

 

Contactinformatie en een algemene beschrijving van de locaties Kiekeboe

Naam:                                     Kinderdagverblijf KiekeBoe
Adres:                                     Overschiese kleiweg 555
Woonplaats:                           3045 LJ Rotterdam
Telefoon:                                085- 111 92 03
Email:                                     kiekeboe@dedroomplaats.nl
Contactpersoon:                  Trees Houdijk
Klik hier om deze informatie als pdf te downloaden

Kiekeboe:

Onze vestiging Kiekeboe in Rotterdam, is klein sfeervol kinderdagverblijf, gevestigd naast het verzorgingstehuis Stadszicht van het Laurens. Onze vestiging bestaat uit twee gebouwen, vlak naast elkaar. In het ene gebouw is er ruimte voor 2 babygroepen en in het andere gebouw bevindt zich de dreumes en de peutergroep. Beide gebouwen zijn omringd door een mooi park en pal naast ons kinderdagverblijf bevindt zich een weiland met dieren. Wij hebben een leuke samenwerking met het Welland college. De leerlingen van het Welland college zorgen er voor dat er buiten de vakanties om altijd dieren op ons weiland staan. De kinderen mogen de dieren helpen verzorgen. Schapen scheren, ponny’s borstelen, geitjes voeden, ze gaan het allemaal leren. Het dagverblijf is niet te zien vanaf de straat. Wanneer u de parkeerplaats van stadszicht oprijdt, komt u van zelf bij ons dagverblijf

 

Peuter zitten bij KiekeboeSchaapswol in het KiekebosDe baby groepen hebben een eigen buitenruimte. Onze buitenruimtes worden zoveel als mogelijk als natuurtuinen ingericht waarin veel te beleven valt. Ons beleid is dat de kinderen iedere dag buiten spelen. Wij stimuleren dit door een uitdagende, groene speelplaats te creëren waarin kinderen zich vrij voelen en zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Binnen het spelen geven wij de kinderen voldoende ruimte voor de fantasie, de creativiteit en het ontdekken. De dreumesgroep en peutergroep hebben een gezamenlijke buitenruimte.

 

 

leidster met twee dreumesenKinderopvang Leidster met 2 babies

 

Ook de prachtige buitenplaats in het Kiekebos wordt regelmatig bezocht door de baby’s, dreumesen en peuters. Deze ruimte bevindt zich in een bos met natuurlijke, uitdagende hoekjes waar de kinderen kunnen klimmen, klauteren en ontdekken. Er staat een buitenkeuken waar de kinderen koken met blaadjes, modder en takjes, er is een klein strandje waar kinderen onder begeleiding lekker kunnen spelen. Als het regent is er een overdekt podium om onder te kunnen schuilen. Áls de kinderen dat willen, want vies worden mag bij ons!:)

Kinderen spelen in het Kiekebos

 

Peuter aan het snijden in de keukenOnze vestiging kiekeboe heeft ook een prettige samenwerking met het verzorgingstehuis Stadszicht. Wij gaan regelmatig langs om voor de bewoners te dansen en samen met de bewoners te zingen. We merken voor zowel de bewoners als voor de kinderen dat deze samenwerking heel leuk is.

Er wordt twee keer in de week warm gekookt, door onze kok Frans. Frans betrekt de kinderen bij het bereiden van de maaltijden. In groepjes van drie kinderen mogen ze Frans helpen aan de werkbank waar de kinderen bijvoorbeeld groenten snijden en eitjes pellen.

Groepsindeling:

In de babygroepen worden kinderen opgevangen tot ongeveer 24 maanden. Er kunnen maximaal 12 kinderen per dag per groep worden opgevangen. De kinderen slapen in een aparte slaapruimte. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er is onder andere een box, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 24 maanden. Zo is er bijvoorbeeld een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

 

 

Een baby zitten voor een grote SpiegelIn de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van ongeveer 2 tot ongeveer 3 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). Deze groep is geschikt voor maximaal 14 kindjes.

Dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen: de dreumesleeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan. U kunt zien dat onze ruimtes hierop afgestemd en uitgerust zijn. De speelruimtes van de dreumesgroepen hebben een legere oppervlakte met een op de leeftijd afgestemd inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De kinderen rusten op de groep op een stretchbedje volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur).

 

Slapende dreumes bij De Droomplaats KinderopvangIn de peuter groep worden kinderen opgevangen van ongeveer 2,5 jaar tot 4 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing).

Voor de peuters worden verschillende activiteiten aangeboden die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In de ruimte zijn er meerdere hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek en een bouw hoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag ondernemen een activiteit. Aan de peuterruimte hebben wij nog een ruimte met open keuken die fantastisch dient als ruimte voor bijvoorbeeld 3+ kindjes om gerichte activiteiten mee te doen. Ook de kinderen die wakker blijven ’s middags zullen van deze ruimte gebruik maken.

De groepsruimte is geschikt voor 16 kinderen

Producten – opvangsoorten :                                  

Wij bieden op deze locatie alle producten die in het algemene boekje vermeld staan voor wat betreft de opvang voor 0-12 jarigen. Dit alles afhankelijk van de bezettingsmogelijkheden. Wij trachten een totaal aanbod aan te bieden.

Openingstijden:

De openingstijden zijn op dit moment van 6:30 tot 18:30 uur. Mocht het blijken dat er behoefte is van ouders aan ruimere openingstijden dan zijn de mogelijkheden altijd bespreekbaar. Laat het ons dan ook weten.

Buggyruimte:

U kunt uw buggy meenemen naar onze locatie. Indien u deze achter wilt laten, kunt u deze in het schuurtje op onze buitenruimte doen. U dient de wagen wel zelf op te klappen zodat er voor iedereen ruimte is. Wij zijn niet verantwoordelijk voor beschadiging en/of diefstal.

Ingang-toegang:

Omdat wij drie aparte gebouwtje hebben, is er ’s avonds en ’s ochtend een regeling waar en tot hoe laat uw kinderen worden opgevangen. Dit is afhankelijk van de bezetting. Vanwege de flexibele kinderopvang is er niet vast af te spreken hoe dit geregeld is. Informatie hierover wordt met u gecommuniceerd op de locatie.

Stamgroepindeling:

Wij stellen alles in het werk om uw kind bij de vaste pedagogisch medewerkers in te delen, zodat uw kindje zich veilig voelt. Het team van pedagogisch medewerkers is een hecht team waarbij onderling goed wordt samengewerkt en op sommige momenten worden groepen samengevoegd. Uw kindje leert dan ook de andere pedagogisch medewerkers kennen. Dit betekent dat u en uw kind altijd wel een bekend gezicht zal treffen.

Er is een grote keuken met aangepast meubilair die grenst aan het peuterlokaal. Voor 7:30 uur starten de peuters bij de babygroep,. Wanneer er meer kinderen komen, gaan de peuters naar hun eigen groep. Dit is uiterlijk om 8.30 uur.

Tegen sluiting, wanneer er minder kinderen zijn, voegen de baby’s, dreumesen en de peuters weer samen in de babygroep.

 

groep

Maximaal aantal kinderen

leeftijd

Maximaal aantal pm-ers

    

Kleine babygroep

12

0-10 maanden

3

Grote babygroep

12

10 maanden -1,5 jaar

3

dreumesgroep

14

1,5-2,5 jaar

3

peutergroep

16

2,5-4 jaar

2

 

Peuters op een houtenvatVierogenprincipe:

Vanaf 1 juli 2013 is het vierogenprincipe verplicht in de kinderopvang. Het houdt in er altijd een andere volwassene moet kunnen meekijken of meeluisteren. Het vierogenprincipe is bedoeld om de veiligheid in de kinderopvang te vergroten.

Kiekeboe heeft twee hele kleine locaties (2 groepen per gebouw) en de groepen zijn verbonden door de verschoonruimtes. Er is bijna constant contact tussen beide groepen. De peuter-dreumes groepen zijn aan de straatzijde gelegen en daar kijken langslopende mensen van Laurens op weg naar de parkeerplaatsen constant naar binnen. Er is een constante stroom van mensen. De groepshulp loopt tussen de gebouwtjes op en neer om de was te halen en te brengen en de pedagogisch medewerkers te ondersteunen bij de schoonmaakwerkzaamheden.

Calamiteiten:

Bij calamiteiten kan het zijn dat er het gebouw moeten ontruimen. Wanneer er besloten wordt tot een ontruiming laten dan weten de pedagogisch medewerkers wat zij moeten doen. De pedagogisch medewerkers oefenen, elke dag bij het naar buiten gaan, op een speelse manier de ontruiming. Bij het naar buiten gaan maken zij gebruik van het knopentouw, deze wordt ook gebruikt bij een ontruiming, zodat de kinderen hiermee bekend zijn. Een paar maal per jaar oefenen we een grote ontruiming. De facilitaire dienst van het verzorgingshuis is bereikbaar als achterwacht bij calamiteiten.

OAC:

Wij hebben een actieve ouderadviescommissie(OAC). Deze bestaat uit maximaal zeven ouders van onze kinderen die met elkaar en management en directie overleggen over de gang van zaken op de locatie voor wat betreft pedagogische zaken. Om de maand komen we bij elkaar. De directie legt zaken voor waarbij het advies wordt gevraagd aan de OAC. Heeft u vragen die de OAC aangaan dan kunt u deze aan hun voorleggen. In de hal hangt een poster met informatie van de leden

 Bereikbaarheid:

Kiekeboe ligt vlakbij de ringweg om Rotterdam en is te bereiken met tram 23. Gratis parkeerplekken zijn beschikbaar.

Met vriendelijke groet,

Tees Houdijk, locatiemanager

 

Rondleiding aanvragen bij 't Kwetternest in Rotterdam-Noord

direct inschrijven voor kinderdagverblijf

Onze locaties

Kinderdagverblijven in Rotterdam, Bergschenhoek en Utrecht

Klik op één van onze locaties voor meer informatie:

Rotterdam Centrum
De Droomplaats WTC
085- 111 92 05
Rodezand 27, 3011 AM Rotterdam – Centrum

 

Rotterdam Overschie
De Droomplaats Kiekeboe en Kiek
085- 111 92 03
Overschiese Kleiweg 555, 3045 LJ Rotterdam – Overschie

 

Lansingerland Bergschenhoek
De Droomplaats Okidoki
085- 111 92 02
Stampioendreef 1, 2661 SR Bergschenhoek

 

Rotterdam IJsselmonde
De Droomplaats de KluPPies en de KluP
085- 111 92 06
Kreileroord 222, 3079 NB Rotterdam – IJsselmonde

 

Rotterdam Zuid
De Droomplaats Heppie
085- 111 92 07
Hillestraat 21, 3072 JK Rotterdam – Zuid

 

Rotterdam Noord
De Droomplaats ’t Kwetternest
085- 111 92 04
Ruivenstraat 39, 3036 DD Rotterdam – Noord

 

Utrecht Oudwijk
De Droomplaats Teigetje
085 – 111 92 08
Oudwijk 19a, 3581 TG Utrecht – Oost

 

Centrale Kantoor
Julianalaan 18, 3171CH Poortugaal
T 085 – 111 9200 (Keuze 1)

Facebook

Copyright © De Droomplaats KinderopvangService 2017

Menu

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Julianalaan 18
3171 CH Poortugaal
(T) 085 – 111 92 00
(@) info@dedroomplaats.nl

De Droomplaats KinderopvangService