Een fijne plek met de juiste stimulans voor ontwikkeling en groei voor ieder kind

There is no content to display.

Informatieboekje Heppie Rotterdam-Zuid

Aanvulling op het algemene informatieboekje van De Droomplaats KinderopvangService

Contactinformatie en een algemene beschrijving  van de  locatie:

Naam: HePPie
Adres: Hillestraat 21
Woonplaats: 3072 JK Rotterdam
Telefoon: 085-1119207
Noodnummer: 06-49110243
Email: heppie@dedroomplaats.nl
Contactpersoon: Marijana Mihak
Deze informatie direct downloaden

 

Onze vestiging Heppie is een klein huiselijk kinderdagverblijf, gevestigd in de Afrikaanderwijk. In dit nieuwe, totaal opgeknapte pand hebben wij 2 ruime lokalen voor een baby/ dreumes groep en een dreumes/peutergroep.

Onze ruime buitenplaats is gerenoveerd tot een natuurtuin waarin veel te beleven valt. Ons beleid is dat de kinderen iedere dag buiten spelen. Wij willen dit stimuleren door een uitdagende, groene speelplaats te creëren waarin kinderen zich vrij voelen en zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen.

Producten – opvangsoorten :

Wij bieden op deze locatie alle producten die in het algemene boekje vermeld staan. Het is een kleine locatie. Dit betekent dat de meer flexibelere soorten opvang bijna niet mogelijk zijn.

Groepsindeling van ons gebouw:

In dit nieuwe, totaal opgeknapte pand hebben wij 2 ruime lokalen voor een babygroep en een dreumes/peutergroep. Naast de opvang voor werkende en studerende ouders, bieden wij ook mogelijkheden voor ouders die naar taalles gaan of opzoek zijn naar een baan.

In de babygroep worden kinderen opgevangen tot 24 maanden. De kinderen slapen in een aangrenzende slaapkamer. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Voor de jongste kinderen zijn er onder andere een box en wipstoeltjes en vermaken zij zich onder andere met een babygym. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tot 24 maanden. Zo ontdekken kinderen zichzelf in de spiegel en ontdekken zij veel met de speelpaddenstoel.

In de dreumes/ peutergroep worden kinderen opvangen vanaf 2 jaar tot de leeftijd van 4 jaar. De dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen en de peuters richten zich op verschillende ontwikkelingsgebieden. Het lokaal biedt voor alle kinderen voldoende uitdaging om alles te ontdekken. Zo zijn er voor de peuters hoekjes gecreëerd, zoals een poppenhoek en een leeshoek waar de kinderen in kunnen spelen. Ook genieten de kinderen van het speelhuis, waar zij hun eigen bouwhoek hebben. Als de groep vol is dan zullen de uitdagingen voor de peuters vooral aan de achterkant van het lokaal gecreëerd worden. Daar is immers ook de speelzolder. Voor de dreumesen aan het begin van het lokaal. Deze ruimte zal dan wat leger gehouden worden zodat er meer grof motorisch spel kan plaatsvinden.

De jongste kinderen van de groep rusten op de groep op een stretchbedje van 13:00 tot 15:00 uur. De oudste kinderen van de groep die niet meer slapen ondernemen in deze tussentijd een activiteit.

Wij bieden: hele- en halve dagopvang. Dit alles afhankelijk van de bezettingsmogelijkheden.

Openingstijden:

De openingstijden zijn op de dit moment van 7.00 – 18:00 uur. Mocht het blijken dat er behoefte is van de ouders aan ruimere openingstijden dan zijn de mogelijkheden altijd bespreekbaar. Laat het ons dan ook weten.

Buggyruimte:

Indien u uw buggy achter wilt laten, kunt u deze in het rechter tuinhuisje ingeklapt achter laten. Het tuinhuisje vindt u als u door de lange gang loopt en de deur naar buiten opent.

Wij bieden alle ouders deze mogelijkheid en daarom is het belangrijk dat u uw buggy ingeklapt achter laat. In het linker tuinhuisje is het buitenspeelgoed van de kinderen opgeslagen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies/diefstal of beschadiging.

Stamgroepindeling:

Wij stellen alles in het werk om uw kind bij de vaste leidster in te delen, zodat uw kindje zich veilig voelt. Het team van pedagogisch medewerkers op Heppie is en blijft door de grootte van het kinderdagverblijf klein. De kinderen hoeven niet te wennen aan veel verschillende gezichten en zullen alle leidsters (maximaal 6 in het hele pand) leren kennen. De leidsters hebben affiniteit met kinderen en stralen dit ook uit. U kind zal zich veilig en vertrouwd voelen bij ons.

Babygroep: 0 -2 jaar 12 kindjes maximaal per dag en 3 leidsters per dag  (als er 14 kindjes zijn)
Dreumes/Peutergroep: 2 – 4 jaar 16 kindjes maximaal per dag en 3 leidsters per dag (als er 16 kindjes zijn)

In de ochtend starten alle kindjes in de dreumes/ peutergroep. Wanneer er meer kindjes komen, gaan de baby’s naar hun eigen groep. Dit is uiterlijk 9:30 uur. Vanaf 16:30 wanneer er minder kinderen zijn, voegen de groep weer samen in de dreumes/ peutergroep. De keuze om de dreumes/ peutergroep als basis te kiezen is omdat deze aan de voorkant van het pand ligt en met enkele ingrepen geschikt is voor de verschillende groepen. De vertrouwde leidster gaat dan natuurlijk mee naar de andere groep.

Op rustige dagen , bijvoorbeeld in vakanties, houden we de kinderen op de dreumes/ peutergroep. Deze is met een paar kleine ingrepen geschikt voor de baby’s.  De vertrouwde leidster is natuurlijk ook aanwezig op die groep.

Heppie is een locatie is met 2 groepen. Hierbij kan het voorkomen dat een pedagogisch medewerker alleen opent of afsluit. Echter gebeurt dit nauwelijks. Dit betekend dat er soms in het eerste half uur en/ of het laatste half uur maar een leidster in het gebouw is. Bij calamiteiten is er een achterwacht en deze persoon kan binnen enkele minuten aanwezig zijn.

Vierogenprincipe:

Vanaf 1 juli 2013 is het vierogenprincipe verplicht in de kinderopvang. Het houdt in er altijd een andere volwassene moet kunnen meekijken of meeluisteren. Het vierogenprincipe is bedoeld om de veiligheid in de kinderopvang te vergroten.

Heppie is een hele kleine locatie (2 groepen) en de groepen zijn verbonden door de verschoonruimte. Er is bijna constant contact tussen beide groepen. Een van de groepen is aan de straatzijde gelegen en daar kijken langslopende mensen constant naar binnen. Er is een constante stroom van mensen omdat wij naast een basisschool gelegen zijn.

Voeding:

De kinderen eten volgens het dagmenu. Twee keer per week eten de kinderen warm. De overige dagen eten de kinderen een broodmaaltijd. Omdat niet alle kinderen 5 dagen in de week aanwezig zijn, verschillen per week de dagen van het warme eten. In de gang van Heppie hangt het rooster, zodat u altijd even kunt kijken.

Personele bezetting:

Binnen de kinderopvang  worden het aantal pedagogisch medewerkers ingezet op basis van het aantal kinderen in relatie tot de leeftijd van de kinderen . Zo is dat bijvoorbeeld bij babies onder het jaar 1 medewerker per 4 kindjes en bij peuters van 3 jaar 1 medewerker per 8 kindjes. Onze openingstijden zijn ruimer dan een werkdag van een medewerker. Aan het begin, einde en in de pauze mag er afgeweken worden van deze eisen. (Er mag niet afgeweken worden tussen 9.30 en 12.30 en tussen 15.00 en 16.30 uur). Voor onze locatie betekent dit:

Wij hebben een vroege dienst, deze begint om 7:30 tot 15:45/16:15 uur. Indien er volgens het leidster kind ratio te veel kinderen zijn, blijft de vroege dienst in ieder geval tot 16:30 uur. Onze tussendienst start om 8:15 – 17:00 uur. Onze late dienst is aanwezig van 9:15 – 18:00 uur en zal afsluiten. Onze stagiaires hebben wisselende diensten, zodat ze alle kneepjes uit het vak leren.

Wanneer een pedagogisch medewerker ziek is of met vakantie gaat en er is een vaste stagiaire aanwezig op de locatie, dan mogen wij de stagiaire (indien wij de stagiaire bekwaam genoeg ervaren) inzetten als pedagogisch medewerker. Indien wij de stagiaire niet bekwaam achter dan regelen wij gelijke inval. Wij kijken dan eerst bij andere locaties. Indien er niemand van een andere locatie kan komen, nemen wij contact op met onze vaste invallers.

Indien er één pedagogisch medewerker aanwezig is vanwege de leidster-kind ratio (een aantal kinderen of minder dat door één pedagogisch medewerker mag worden opgevangen)  of de tijdens de uren afwijkende regels gelden (voor 9.30 uur en na 16.30 uur en tijdens de lunchpauze) gelden de volgende regels ten aanzien van ondersteuning (bij eventuele calamiteiten)

De locatiemanager, Patricia van de Velde, heeft de mogelijkheid om binnen 15 minuten op de locatie aanwezig te zijn. De pedagogisch medewerkers zijn op de hoogte van belangrijke telefoonnummers.  

Calamiteiten:

Bij calamiteiten kan het zijn dat er het gebouw moeten ontruimen. Wanneer er besloten wordt tot een ontruiming laten dan weten de pedagogisch medewerkers wat zij moeten doen. De pedagogisch medewerkers oefenen, elke dag bij het naar buiten gaan, op een speelse manier de ontruiming. Bij het naar buiten gaan maken zij gebruik van het knopentouw, deze wordt ook gebruikt bij een ontruiming, zodat de kinderen hiermee bekend zijn.

Een paar maal per jaar oefenen we een ontruiming, zodat iedereen weet wat deze of gene moet doen. Onze medewerkers hebben een opleiding bedrijfshulpverlening.

Bereikbaarheid:

De vestiging is goed te bereiken met de tram (lijn 20, 23 en 25) en de metro (lijn D) stopt hier praktisch voor de deur.

Met vriendelijke groet,

Personeel van Heppie

Rondleiding aanvragen bij De Droomplaats Heppie in Rotterdam-Zuid

 

direct inschrijven bij De Droomplaats Heppie in Rotterdam-Zuid

Onze locaties

Kinderdagverblijven in Rotterdam, Bergschenhoek en Utrecht

Klik op één van onze locaties voor meer informatie:

Rotterdam Centrum
De Droomplaats WTC
085- 111 92 05
Rodezand 27, 3011 AM Rotterdam – Centrum

 

Rotterdam Overschie
De Droomplaats Kiekeboe en Kiek
085- 111 92 03
Overschiese Kleiweg 555, 3045 LJ Rotterdam – Overschie

 

Lansingerland Bergschenhoek
De Droomplaats Okidoki
085- 111 92 02
Stampioendreef 1, 2661 SR Bergschenhoek

 

Rotterdam IJsselmonde
De Droomplaats de KluPPies en de KluP
085- 111 92 06
Kreileroord 222, 3079 NB Rotterdam – IJsselmonde

 

Rotterdam Zuid
De Droomplaats Heppie
085- 111 92 07
Hillestraat 21, 3072 JK Rotterdam – Zuid

 

Rotterdam Noord
De Droomplaats ’t Kwetternest
085- 111 92 04
Ruivenstraat 39, 3036 DD Rotterdam – Noord

 

Utrecht Oudwijk
De Droomplaats Teigetje
085 – 111 92 08
Oudwijk 19a, 3581 TG Utrecht – Oost

 

Centrale Kantoor
Julianalaan 18, 3171CH Poortugaal
T 085 – 111 9200 (Keuze 1)

Facebook

Copyright © De Droomplaats KinderopvangService 2017

Menu

Contactgegevens

Hoofdkantoor
Julianalaan 18
3171 CH Poortugaal
(T) 085 – 111 92 00
(@) info@dedroomplaats.nl

De Droomplaats KinderopvangService